Photo Rating Website
Start wypadek LPG wykres WIG Wyspa Kreta wykup z PKP
Wyniki badań TSH

aaaapołożnictwoaaaa

Temat: rostedo-mam nowe wyniki badań
rostedo-mam nowe wyniki badań tsh 0,501 (0,270-4,200) ft 4 1,600 (0,932-1,710) z tego co wyliczyłam to tsh mam utrzymane na 5,87 % natomiast ft 4 85% chcę zacząć strania o drugie dziecko niestety postracie w styczniu tego roku. więc zależy mi na tym ,aby strania te rozpoczęte były przy dobrym poziomie hormonów. pozdrawiam
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,69013187,69013187,rostedo_mam_nowe_wyniki_badan.html



Temat: Narkoza a poziom hormonów
Tak czy owak ,dowiedziałam się od pseudo-dr,że jeśli wynik badania tsh choć trochę będzie poniżej normy laboratoryjnej nie zezwoli na wykonanie zabiegu,de facto pilnego ('narośl'wciąż się powiększa i niszczy podniebienie) ,a i w związku z nadchodzącą maturą nie mam do czerwca na to czasu. Dziwne toto,załóżmy,że ciśnienie tętnicze krwi, wyniki ekg,dopplera itp będę mieć idealne więc co zaszkodzi narkoza i podanie xanaxu w formie 'głupiego jasia'...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,74723322,74723322,Narkoza_a_poziom_hormonow.html


Temat: niedoczynność tarczycy w ciąży- kto ma taki proble
...że MAŁA JEST ZDROWA. I niestety, w sobotni poranek otrzymałam telefoniczny telegram (???), że mam niezwłocznie zgłosić się do poradni neonatologicznej. Wyobraźcie sobie, jaki miałam wspaniały wtedy weekend z tygodniowym noworodasem przy piersi i z potokiem łez (czy to niedoczynność?, a może mononukleoza?, a może fenyloketonuria?). Z samego rana w poniedziałek pojechałamdo poradni i okazało się, że przyszły wyniki badań TSH Małej. Maja miała kilkakrotnie przekroczony poziom TSH. Przez dwa lata dostawała euthyrox25, była pod stałą opieką dziecięcego endokrynologa. Po Jej urodzeniu w zasadzie nie stwierdzono u Niej niedoczynności, przebąkiwano coś raczej o przeciwciałach. W tej chwili mała ma 4 latka,od roku nie dostaje hormonów, ale całe życie będzie musiała poddawać się okresowym badaniom. Pozdr, Marzena
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,32771677,32771677,niedoczynnosc_tarczycy_w_ciazy_kto_ma_taki_proble.html


Temat: Hipoglikemia bez cukrzycy - możliwe???
Nie zawsze osoby z nniedoczynnością tarczycy są otyłe i powolne, są wyjątki od tej reguły, nie zawsze osoby z nadczynnością są szczupłe i w widocznny sposób nerwowe :). Najważniejsze są wyniki badań TSH, fT3, fT4, oba rodzaje przeciwciał przeciwtarczycowwych, prolaktyna, ewentualnie USG tarczycy. Pozdrawiam, Ania.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,45984271,45984271,Hipoglikemia_bez_cukrzycy_mozliwe_.html


Temat: wynik badania TSH - proszę o interpretację
wynik badania TSH - proszę o interpretację Wynik TSH mojej 8 miesięcznej (w chwili badania) córeczki wynosi 2,53 mIU/ml. Na kartce z wynikiem jest adnotacja: wartości referencyjne dzieci 2-12 miesięcy N 2,84 (0,62 - 8,05). Co oznacza wynik 2,53? czy taki wynik TSH jest ok? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,105537783,105537783,wynik_badania_TSH_prosze_o_interpretacje.html


Temat: za dlugie i nieregularne cykle... pilne!
Dodam jeszcze jaki miałam wynik badania tsh krwi: TSH 0,858 uIU/ml Może źle jest troche niskie? W kazdym razie nie leczylam swoich za dlugich nieregularnych cykli, czy powinnam udać się do endokrynologa? Na jakie badanie? Żaneta
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,4477142,4477142,za_dlugie_i_nieregularne_cykle_pilne_.html


Temat: ciągle zmęczona
Jaki masz wynik badania TSH?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,33963432,33963432,ciagle_zmeczona.html


Temat: prośba o pomoc w interpretacji wyników badań
prośba o pomoc w interpretacji wyników badań Hej, Wczoraj odebrałam wyniki badań TSH i Prolaktyny i wpadłam w strasznego doła: hTSH - 0,066 ulU/mL (norma 0,47 do 4,67) test z metaclopramidem + Prolaktyna - 15,02 ng/ml Prolaktyna 60' - 255,1 ng/mL Czy któraś z was miała tak niskie TSH (dodam, że 2 miesiące temu miałam TSH - 0,7 czyli prawie idealne)? Co to może oznaczać dla moich planów zajścia w ciążę? Do lekarza idę dopiero 4.12 - do tego czasu chyba zwarjuję z nerwów. Błagam pomóżcie!
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19585,72446072,72446072,prosba_o_pomoc_w_interpretacji_wynikow_badan.html


Temat: Ciąża w nadczynośći tarczycy
Ciąża w nadczynośći tarczycy od kwietnia 2005 roku leczę się na nadczynność. Wynik badania TSH 0,008 a FT4 0,820 (badanie z marca tego roku) Lekarz prowadzący zalecił dawkę Thyrozolu 20 - jedną tabletkę dziennie. Wydało mi się to błędem i przestałam mieć zauwafnie do tego lekarza. Skonsultowałam się z lekarzem o dobrej opinii, który zalecił Thyrozol 5 i Euthyrox. Planuję ciążę, ale obawiam się czy to w ogóle możliwe, a jeśli się uda, to czy z dzieckiem będzie wszystko w porządku. Pierwszy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,44547924,44547924,Ciaza_w_nadczynosci_tarczycy.html


Temat: P. Doktor jaki powinin byc
P. Doktor jaki powinin byc prawidłowy wynik badania TSH
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,11189705,11189705,P_Doktor_jaki_powinin_byc.html


Temat: Procenty - jak je interpretować?
Gdybyż odpowiedź na to pytanie była jednoznaczna to leczyć potrafilibyśmy się sami. Ogólnie można powiedzieć ,że pacjentów z chorą tarczycą zadowala poziom Ft3 i FT4 na poziomie mniej więcej 50%.Jeśli chodzi o wynik badania TSH to procentowa wizualizacja nie ma sensu. Wynik powinien być zbliżony do jedności..Jeśli zawiera się w granicach 0,5 -2,5 to zachowujemy spokój. (przy braku innych objawów)Natomiast gdy wynik jest poniżej lub powyżej tej granicy to żądamy wręcz od lekarza konkretnych działań do likwidacji objawów nad lub niedoczynności.Zwykle kończy się to przepisaniem odpowiednich leków .Jak trudne są te proste recepty do...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,94641,107646819,107646819,Procenty_jak_je_interpretowac_.html


Temat: badania a jedzenie
badania a jedzenie witam podobno niektóre pokarmy upośledzają czynność tarczycy.Czy jedzenie np. kapusty(czy tam innych rzeczy)może wpłynąć na wynik badania tsh, ft4 jeżeli spożywa się dużo takich pokarmów przed badaniem (powiedzmy przez 3 dni)?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,56662545,56662545,badania_a_jedzenie.html


Temat: Badanie TSH 3-cia generacja
Witam, Co oznacza wynik badania TSH 3-cia generacja na poziomie 0,838 ? Serdecznie z góry dziekuję! Pozdrawiam A.
Źródło: topranking.pl/1850/badanie,tsh,3,cia,generacja.php


Temat: nie wiem już, co się dzieje...POMOCY!
...Oznacza to między innymi, że: masz antyciala, które niszczą Twoją tarczyce, bo Twoj uklad odpornosciowy traktuje ją jak obce ciało. To raz. Dwa: Twoja tarczyca z racji zniszczen nie pracuje i nie bedzie pracowala prawidlowo co sie z tym wiaze nie bedzie w stanie wydzielac odpowiednich hormonow: m.in tyroksyny. Dlatego też niezbędne jest zażywanie sztuczne tego hormony w postaci tabletek (letrox bądź euthyrox). Kolejna sprawa... jakie masz wyniki badań TSH, FT4 i FT3? Nie sugeruj się samym TSH jeśli chodzi o objawy, bo TSH to hormon przysadki, a FT3 i FT4 to hormony tarczycy. Jeśli masz ich za mało to stąd Twoje złe zamopoczucie. Podaj wyniki badań z normami. Dodam jeszcze, że mimo iż TSH bądź coś innego jest w normie wcale nie oznacza to, że wszystko jest w porządku. Mam nadzieję, że za bardzo Cię nie wystraszyłam. Jesli tak to przepraszam ;-). Pozdrawiam ciepło
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,61195495,61195495,nie_wiem_juz_co_sie_dzieje_POMOCY_.html


Temat: temperatura od 35 do 36 stopni..
znaczy odszukalam wynik badania TSH jest 0,033 mU/l a norma dla osoby doroslej jest 0,23 - 3,8....czyli teraz juz nie wiem ....Moze powiesz mi czy to w normie czy nie
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,22207611,22207611,temperatura_od_35_do_36_stopni_.html


Temat: Diagnoza lekarska cd ...
Diagnoza lekarska cd ... Witam ponownie- mam nowe wyniki badań TSH-0,015 (poprzednio 0,0080); FT3-4,47 (n.1.8 - 4,2); FT4-1,88 (n.0.8-1,9).Usg tarczycy:echogram nieco niejednorodny,prawy płat nieznacznie większy - ne uwidoczniono typowych zmian ogniskowych.Prat prawy 22x23x50 mm,lewy 22x18x52,objętość 22 ml.Pojedyńcze odczynowe węzły chłonne szyjne dł.do 8-9 mm obustronnie. Pierwszy endokrynolog zalecił 9-6-3 tabletki Metizolu i kontrolę FT 4 po czterech...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,44384039,44384039,Diagnoza_lekarska_cd_.html


Temat: niedoczynnosc tarczycy-
To się leczy homeopatycznie ale trzeba znać nie nazwę a objawy. Wynik badania TSH nie jest tu zbyt miarodajny. Znajdź sobie homeopatę i opisz mu wszystko dokładnie.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19760,26597838,26597838,niedoczynnosc_tarczycy_.html


Temat: Wyniki badan
Wyniki badan TSH-100U/ml malo surowicy do rozcienczen,BASO-1.3% podwyzszone,PDW 8.9-fL,MCV- 83.1fL nie wiem czy ktos sie orientuje o czym to moze swiadczyc.Teraz lece do lekarza nie wiem czy dzis mnie jeszcze przyjmie...:(
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,45502712,45502712,Wyniki_badan.html


Temat: robić przeciwciała antytarczycowe?
...albo czasem moga ich nie miec...(ale jakich problemach zdrowotnych dokladnei to nie wiem) jednak najczesciej przy takich objawach to wlasnie jest sprawa tarczycy ... każda z nas jest inna ... dybym byla na Twoim miejscu to powtorzylam bym badania na wszystkie trzy hormony TSH i FT4 i FT3 plus prolaktyna i staralabym sie zrobic USG tarczycy i wlasnie zbadala bym te p-ciala aby bć calkiem pewna czy to nie tarczyca ... ja tez w zyciu miewalam wyniki badan TSH w normie a mimo wszysko póxniej okazalo sie ze z tarczyca mialam klopoty wczesniej... w spraw tarczycy nie nalezy patrzec tylko na same wyniki badania TSH- chociaz przewaznie wlasnie to jest pierwszy alarmujący wskaźnik problemow, nalezy patrzec na rozne objawy i wyniki innych badań pozdrawiam Agata
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,11916,31750774,31750774,robic_przeciwciala_antytarczycowe_.html


Temat: badanie TSH
badanie TSH Jak długo czeka się na wynik badania TSH? pozdrawiam
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,60742609,60742609,badanie_TSH.html


Temat: czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta? ;-)
skoro mowa o weterankach i sylwii b to ja tez pamietam zrobilysmy watek weteranek forum napiszcie co sie zmienilo u was, u mnie mija niedlugo rok staran , wlasnie odebralam wyniki badan TSH PRL FSH i innych wszystkie sa w normach oprocz testosteronu ktory mam lekko podwyzszony, dziwne bo jestem rachityczna delikatna blonynka a tu testosteron wyzszy a przeciez wąsow nie mam )) smieje sie oczywiscie, jestem pacjentka p Karwackiej z IVimedu i wlasnie jej w pprzyszlym tygodniu zaniose badania, czekam jeszcze na wyniki b . nasienia. pomyslalam ze zrobie jeszcze ft3 i ft4 na wlasna reke by byl juz komplet. ten cykl bedzie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19585,49058173,49058173,czy_ktos_mnie_tu_jeszcze_pamieta_.html


Temat: do biegu gotowi START!! w sierpniu
nooo tak sie cieszę, że walnęłam enten nic nienapisawszy Odebrałam dziś wyniki badań TSH, przeciwciał i PRL i są bardzo dobre Teraz trzeba sie szykować na urlop i majstrować bobasa
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19585,25704113,25704113,do_biegu_gotowi_START_w_sierpniu.html


Temat: Hashimoto i PCO
Ja mam podejrzenie PCO, lekarz stwierdził to po wyniku usg i bad.hormonalnych. Niestety mam też niedoczynnośc tarczycy. Dziś odebrałam wyniki badań TSH i przeciwciał TG i TPO - wyszły duzo zawyzone :-( Dodam, że leczę się od miesiąca. TSH wyszło 0,70 , a miesiąc temu miałam 5,0. Dużo bardziej martwie się tym PCO, bo chcę mieć dziecko ale to chyba nie tak prędko nastąpi jeśli wogóle nastąpi...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,53846469,53846469,Hashimoto_i_PCO.html


Temat: hashimoto
wpisz wyniki badań tsh wraz z normami, podanymi obok i przepisz to co masz na wyniku usg.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,99964649,99964649,hashimoto.html


Temat: podejrzenie choroby tarczycy
podejrzenie choroby tarczycy Witam , dziś odebrałam wyniki badań TSH wynosi 1.41 uIU/ml Jakiś czas temu w wyniku stresu zaczęłam się trząść byłam bardzo słaba jak chciałam wstać robiło mi się ciemno przed oczami i nie mogłam złapać oddechu , nogi zdrętwiały mi do kolan a ręce zaczęły cierpnąć i czułam jakby wbijały się w nie małe igiełki trwało to jakieś 40 minut... potem powtórzyło się to 2 razy ale było to trochę łagodniejsze...Często jestem senna i zmęczona....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,87225,100722036,100722036,podejrzenie_choroby_tarczycy.html


Temat: Haszi a nastroje
Witaj Sylwana:) No nie jesteś hipochondryczką:) Te wszystkie objawy które opisujesz mają swoją przyczyne - niedoczynną tarczyce. Nic nie piszesz czy jesteś na leczeniu u endokrynologa i czy bierzesz hormony? Jakie są Twoje aktualne wyniki badań TSH, FT4 , FT3... Te wszystkie objawy o których piszesz są do " zlikwidowania " ale musisz unormować u siebie hormony. Poczytaj forum dużo sie dowiesz. Pozdrawiam Ada
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,29845775,29845775,Haszi_a_nastroje.html


Temat: Metoda Montignac i fruktoza u dzieci.
Wynik badania TSH mam w domu a teraz piszę z pracy więc podam później. Byłam u endokrynologa prywatnie, zrobił USG tarczycy i pytał o owłosienie, powiększenie piersi, obejżał córkę (nie ma tych objawów) i dał skierowanie na takie badania (nie wiem czy dobrze napisze bo jest niewyraźne)tsh, anty TP, anty Tg, kortyzol, OB, morfologia, Na+, k+, CI. Wybieram się jutro na badania.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,36454,74510744,74510744,Metoda_Montignac_i_fruktoza_u_dzieci_.html


Temat: Dwa poronienia, dziwne wyniki męża!!!
u mnie sprawa jest o tyle skomplikowana, że z wcześniejszych dwóch ciąż mam dwie zdrowe córki - ale najprawdopodobniej już po pierwszym porodzie miałam poporodowe zapalenie tarczycy, w drugiej ciąży byłam już w niedoczynności (nierozpoznanej), i po porodzie miałam znów poporodowe zapalenie tarczycy, niestety niezdiagnozowane i nieleczone (a mam zachomikowane wyniki badań tsh i ft4 z tego okresu wskazujące na problem) - w rezultacie mam niedoczynność spowodowaną hashimoto poroniłam 3. i 4. ciążę - w 3. ciąży była widoczna akcja serca (8 tydz.), w 4. utraconej w 6 tyg. nie było widać ale z dobrych wiadomości - w 1,5 miesiąca od ostatniego poronienia, i tuż po diagnozie hashi - okazało się, że jestem w ciąży mija 12 tydz. (biorę eltroxin - czyli suplementuję hormon tarczycy) i...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,11916,101278835,101278835,Dwa_poronienia_dziwne_wyniki_meza_.html


Temat: TSH
TSH Witam, właśnie odebrałam wynik badania tsh - 5,48 mUJ/ml rozumiem, że może być to podstawa do sądzenia, że mam niedoczynnosc tarczycy zakladając ze od zawsze mam objawy typu: -ciagle mi zimno(lodowate rece i stopy), -dretwienie, czesto bardzo takie mrowienie, sucha skora na kolanach i lokciach(zawsze) -problem z przemiana materii (nie jestem otyla 161 cm/62 kg ale zrzucenie kilku kg to niemozliwe u mnie)- zawsze sie chwalilam ze u mnie waga od lat...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,24040384,24040384,TSH.html


Temat: Historia mojej choroby
Ech ta służba zdrowia... Jak się im dosadnie nie powie jak ma być to sami się nie domyślą. Odebrałam wynik badania TSH. Mam 1.04 uIU/ml, to chyba dobrze, nie? jeśli ktoś wie coś na ten temat poproszę żeby dał mi znać. Pozdrawiam
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,36118,63507438,63507438,Historia_mojej_choroby.html


Temat: wyniki badań tsh,Toxo,różyczka
wyniki badań tsh,Toxo,różyczka Proszę o interpretacje wyników badań.Z lekarzem bede rozmawiała dopiero za tydzień,a bardzo bym chciała wiedzieć czy jest wszystko w porządku i możemy sie starac o dzidziusia . TSH 2,22 uIU/ml, 0,27-4,20 toksoplazmoza IgG 0,1 ujemny, wynik ujemny <2,00,wynik dodatni > lub = 3,00 wynik watpliwy 2,00- 3,00 toksoplazmoza IgM 0,107 ujemny, wynik ujemny < 0,499 ,wynik dodatni > lub=...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,28641393,28641393,wyniki_badan_tsh_Toxo_rozyczka.html


Temat: TSH ocena wyniku
I miał rację,gdyż wynik badania TSH na skutek jego dużej bezwładności będzie dotyczył nie stanu aktualnego a sprzed ok miesiąca.Wg ulotki leku ,Euthyrox zażywa się na czczo dopiero po min, 1/2 godziny śniadanie. źródło: choroby tarczycy
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,98971966,98971966,TSH_ocena_wyniku.html


Temat: hormon tarczycy
hormon tarczycy Jestem w 13tc,dzisiaj odebrałam wynik badania TSH 0,298 ulU/ml, norma jest dużo wyższa.Z tego co zdążyłam przeczytać,swiadczy to o nadczynności tarczycy, a dla dziecka może mieć grożne konsekwencje.Bardzo proszę, może ktoś się orientuje w tym temacie.U lekarza będę dopiero 20 grudnia.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,18403641,18403641,hormon_tarczycy.html



położnictwo

Designed By Royalty-Free.Org